Lumnitzer nővérek

Étterem- és kocsmaajánlók megalkuvás nélkül. A Lumnitzer nővérek előtt semmi sem maradhat rejtve, az ország bármely pontján felbukkanhatnak – és akkor az Isten irgalmazzon minden szakácsnak és felszolgálónak! In memoriam B.P.

Utolsó kommentek

  • Erzsi mama konyhája: Hát hol is kezdjem.... 2004 ben nagymamám emlékére ,alapozva a XI.ker.Pajkos utcában nyitottunk eg... (2009.08.11. 21:47) Lidi mama konyhája
  • rgbr: Hát ezt jól megszerkesztetted, Gábor, rá se ismerek a szövegemre:D Hja kérem, éljen a szerkesztői ... (2009.05.06. 18:14) Marika néni kávézója
  • Jackass: Jó döntés volt a Mister-ezés, kutya.... szagú lett tőle a böfögés ! (2009.05.06. 12:24) Mister-misztérium
  • Utolsó 20

Archívum

Címkék

2009.05.03. 17:44 rgbr

Mister-misztérium

„Válság idején az ivás a legjobb befektetés!” – hirdeti a Mister-konszern újpesti leányvállalatának cégtáblája. Ha jobban belegondolunk, ezekben a vészterhes, kiszámíthatatlan időkben tényleg nem kínálkozik jobb alternatíva készpénztartalékaink hatékony felhasználására, mint egy jó pohár Mister sör.

Egyetemi pályafutásom majd’ minden fontosabb élménye kapcsolatban áll a Mister-áruházlánccal, első budapesti görbe estémet is e nagyszerű műintézmény falai között töltöttem el. Mielőtt azonban érzelgős és érdektelen anekdotázásba fognék, lássuk a tényeket. A Mister-hálózat több budapesti kocsmával rendelkezik: a Dohány utcában, a Keleti pályaudvarnál, a Baross utcában, Újpest-központnál, a Batthyány tér közelében, Kőbányán és Pesterzsébeten egyaránt lehetőség adódik a misterezésre. (Elképzelhető, hogy máshol is, én mindenesetre csak ezeket ismerem.)
 
Bölcsészkari hallgatók számára a leginkább ajánlott a Dohány utcai üzlet, hisz az egyetemtől öt perc alatt elérhető. A zsinagógával szemben található étterem- és kávézósorban lehetetlen eltéveszteni a Mister sörözőt: míg az előbbi intézmények környékén alig-alig lézengenek vendégek, kedvenc Misterünk reggeltől estig vonzza a belváros idült alkoholistáit.
 
Maga a kocsma, bár idilli környezetben található, belülről korántsem olyan trendi és fiatalos, mint a szomszédos szórakozóhelyek. Ez mondjuk nem is baj, sőt kifejezett imponáló, hogy a belvárosban dívó övtáskás-biciklis-önjelölt értelmiségi közönséget tömörítő romkocsmák ellenpontjaként itt letisztult formákkal, puritán, mondhatni funkcionális belső kialakítással találkozunk. Néhány asztal, a fal teljes hosszában elnyúló bárpult, díszítés gyanánt pedig pár kép a falon – nincs is másra szükség. Harcállásunkat a bárpult közelében érdemes felvenni, így meg sem kell mozdulnunk ha egy újabb korsót rendelnénk.
 
Az ital említésével el is érkeztünk elemzésünk legfőbb tárgyához, a kocsma védjegyéhez, a legendás Mister sörhöz. Egy korsó mindössze 145 (!) forintot kóstál, de megoszlanak a vélemények az itallal kapcsolatban: egyesek szerint rántotthús-ízű, mások a hőfokot kifogásolják, a nagy többség azonban, talán a gazdasági helyzetre hivatkozva, méla undorral mégis magába diktálja. Én személy szerint rendkívül szeretem a Mister sört: kiszámíthatatlan minőségével mindig új és új meglepetéseket okoz, ami minden tivornyának egyéni jelleget kölcsönöz. A röviditalok hasonlóan alacsony áron férhetők hozzá. Egy feles kommersz (tetszőleges ízesítéssel) 110 Ft, a 3 centes kiszerelés 80 Ft. Burzsujék kérhetnek jégert vagy akár viszkit is, ezek már 300 forint körül mozognak. Kávéval nem érdemes próbálkozni: egy alkalommal szemtanúja voltam, amint a felszolgáló hölgy a csésze kihűlt kávét kanállal együtt tette be a mikróba, s bár az eset nem volt végzetes kimenetelű, egy életre levontam a tanulságot, miszerint itt nem ajánlatos meleg italt rendelni.
 
Ételt sajnos nem nagyon árusítanak, a szokásos csoki-szotyi-ropi-csipsz felhozatalon kívül, de nem is hiányzik, a kiszolgálás gyors és határozott, a csaposok meglepően udvariasak, a „kávés” esetet leszámítva nem volt okunk panaszra. Azonban a nyitva tartás sajnos erősen korlátozott, 10 órakor már lehúzzák a rolót, tehát érdemes jól beosztani az időnket. 
 
Nehéz elfogultság nélkül értékelnem a Mister sörözőt, mert, ahogy a fentiekből valószínűleg kitűnik, nagy rajongója vagyok az említett üzletláncnak. Ennek ellenére kísérletet teszek az objektív értékítéletre, és vérző szívvel bár, de kijelentem, hogy magasabb igényekkel rendelkezők számára nem ajánlott a Mister látogatása, ezen kívül első randira sem a legideálisabb hely. Ha azonban nem csajozni/pasizni akarunk, és elvárásainkat is hajlandóak vagyunk lejjebb szállítani, akkor a mértéktelen piálás lebonyolítására a Mister a legjobb választás!
 
Étel: 2 pont
 
Ital: 5 pont
 
Hely: 4 pont
 
Összesen: 5 pont

1 komment

Címkék: sör kocsma olcsó


A bejegyzés trackback címe:

https://lumnitzer.blog.hu/api/trackback/id/tr721100664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jackass 2009.05.06. 12:24:07

Jó döntés volt a Mister-ezés, kutya.... szagú lett tőle a böfögés
!
süti beállítások módosítása