Lumnitzer nővérek

Étterem- és kocsmaajánlók megalkuvás nélkül. A Lumnitzer nővérek előtt semmi sem maradhat rejtve, az ország bármely pontján felbukkanhatnak – és akkor az Isten irgalmazzon minden szakácsnak és felszolgálónak! In memoriam B.P.

Utolsó kommentek

  • Erzsi mama konyhája: Hát hol is kezdjem.... 2004 ben nagymamám emlékére ,alapozva a XI.ker.Pajkos utcában nyitottunk eg... (2009.08.11. 21:47) Lidi mama konyhája
  • rgbr: Hát ezt jól megszerkesztetted, Gábor, rá se ismerek a szövegemre:D Hja kérem, éljen a szerkesztői ... (2009.05.06. 18:14) Marika néni kávézója
  • Jackass: Jó döntés volt a Mister-ezés, kutya.... szagú lett tőle a böfögés ! (2009.05.06. 12:24) Mister-misztérium
  • Utolsó 20

Archívum

Címkék

2009.05.05. 19:30 V. Dorina

Lidi mama konyhája

Ne tévesszen meg senkit a név, ez az étterem nem egy pókhálós kapualjba ékelődött viaszkosvásznas kifőzde, hanem egy kétemeletes komplexum a XVII. kerületi Madárdombon.

A földszinten található a vendéglő rész, napozásra teremtett kerttel, no meg a konyhával. A második emeleten pedig az éjszakai élet főszereplője, a biliárdasztalokkal megtámogatott bár található.

Az éttermet délelőtt tizenegytől este tizenegyig találjuk nyitva, és külön pozitívum, hogy házhozszállítást is vállalnak. Az étlap nagyon sokrétű, minden héten külön menüt kínál, ami nagyon hasznos az olyan családok számára, amelyek az anyukák hétköznapi elfoglaltsága miatt meleg étel híján maradnának. Ha a helyre első pillantásra nem is, de az étlapra mindenképp illik a Lidi mama konyhája elnevezés. Magyaros és mindenekelőtt házias konyhára asszociálunk, és a kínálat pont ilyen. Az étlapon a régi idők hangulatát idéző elnevezések, például Rőzseragu tócsniba göngyölve és társai sorakoznak. Ez tipikusan az a hely, ahol a szakáccsal is el lehet beszélgetni, miközben sütögeti előttünk a húst.

Este tizenegy után a második emelet lesz hangosabb, a tágas helyiség elegáns, játékgépektől mentes, a koktélkínálat pedig önmagáért beszél. Étterem található itt is, a békésen vacsorázó és biliárdozó vendégek azonban egy csöppet sem zavarják egymást, részben a leleményes kialakítás, részben a betérők habitusa miatt. 

A hely szellemiségével ugyanis ellentétben áll a lármázni, kocsmázni vágyó fiatalok kiszolgálása, be sem engedik, csak az aktív kikapcsolódásra vágyókat, akik a hely békéjét külön értékelni fogják.

Étel: 5

Ital: 5

Hely: 5

Összesen:5

1 komment

Címkék: sör étterem biliárd


A bejegyzés trackback címe:

https://lumnitzer.blog.hu/api/trackback/id/tr821104816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsi mama konyhája 2009.08.11. 21:47:09

Hát hol is kezdjem....
2004 ben nagymamám emlékére ,alapozva a XI.ker.Pajkos utcában nyitottunk egy házias kisvendéglőt ,melyet személyes tárgyaival rendeztünk be.Természetesen az étterem a nevét is tőle kapta így lett : ERZSI MAMA KONYHÁJA.
Házias ízek múltat idéző hangulatban. Ez az ars poetica-nk.
Vendégeink az évek alatt nagyon megszerették a nagyi receptje alapján készült ételek házias ízeit,otthonosan érzik magukat a régi konyha szép berendezési tárgyai között és isszák a házi szörpöt szódával a kockás abrosz mellett.

És akkor egyszer csak mit olvasok...????

-Egy étterem szinte ugyanezen a néven?
-Szinte ugyanolyan üdvözlő oldallal?
-Lemásolt milliővel, ételekkel,italokkal,berendezéssel.
-Lemásolt????

Már az fáj,hogy lemásolták de az fáj igazán .hogy ilyen rosszul!!!

NO COMMENT!!!!

Tichy Róbert
"az unoka"

www.erzsimamamkonyhaja.hu
süti beállítások módosítása