Lumnitzer nővérek

Étterem- és kocsmaajánlók megalkuvás nélkül. A Lumnitzer nővérek előtt semmi sem maradhat rejtve, az ország bármely pontján felbukkanhatnak – és akkor az Isten irgalmazzon minden szakácsnak és felszolgálónak! In memoriam B.P.

Utolsó kommentek

  • Erzsi mama konyhája: Hát hol is kezdjem.... 2004 ben nagymamám emlékére ,alapozva a XI.ker.Pajkos utcában nyitottunk eg... (2009.08.11. 21:47) Lidi mama konyhája
  • rgbr: Hát ezt jól megszerkesztetted, Gábor, rá se ismerek a szövegemre:D Hja kérem, éljen a szerkesztői ... (2009.05.06. 18:14) Marika néni kávézója
  • Jackass: Jó döntés volt a Mister-ezés, kutya.... szagú lett tőle a böfögés ! (2009.05.06. 12:24) Mister-misztérium
  • Utolsó 20

Archívum

Címkék

2009.05.03. 18:09 rgbr

Marika néni kávézója

A név csalóka: Marika néni, bár árusít kávét is, egyáltalán nem emiatt lett ismert az egész városban. Valójában hamburgerei tették legendássá, amelyeknél nagyobbat sehol az országban (sőt talán a világon) nem kaphatunk!

Hogy mekkora egy Marika-hamburger? Sajnos pontos számadatokkal nem tudok szolgálni, de ha elképzelünk egy akkora zsömlét, mint egy vakondtúrás, közel kerültünk az igazsághoz. Egy alkalommal pedig számolni kezdtünk, és körülbelül négy Big Mac fér el benne. :D

A kávézó-étterem egyébként könnyen megközelíthető, a négyeshatos Üllői úti megállójától kétpercnyi sétára, az Angyal utcában találjuk. Sajnos elég szűkös a hely: négy-öt asztal áll az apró helyiségben, túl nagy társasággal tehát nem érdemes érkezni. A berendezés kedves, családias: a szekrényeken befőttek és porcelántányérok sorakoznak, a falakon nagymamánk házából ismerős, csicsás keretű képek lógnak. Az atmoszféra tehát adott, egyedül valami halk zenét hiányolok: nem szeretem különösebben, ha a szomszéd asztalnál is hallják, mit beszélek.
 
Amikor felfedeztem Marika néni kávézóját, egy átlagos burger ára 600 és 800 forint között volt, az évek során azonban – nyilván az infláció, a gazdasági recesszió és más félelmetes, -ió-ra végződő sorscsapások miatt –, igencsak felszöktek az árak. Ma már legalább egy ezrest kell perkálni egy burgerért, ezért aztán jól meg kell gondolnunk, mit rendeljünk.
 
Mondjuk árak ide vagy oda, a hamburgerek továbbra is hatalmasak és ugyanolyan finomak, mint régen. Kezdőknek leginkább a csirkés burgereket ajánlom: Marikánál mindig friss, ropogós a csirkehús, a marhás szendvicsek viszont inkább a strandokon kapható csalamádés–apró húsos szörnyszüleményekre emlékeztetnek. Kedvencem a Béke burger, ami egy csak diákoknak készített specialitás: az összes rendelkezésre álló hús- és zöldségféle belekerül, és az egész csak 800 Forintot kóstál (hozzá kell tennem, hogy tavaly még 600 volt). A hamburger mellé általában krumpli is jár, de az idő múlásával egyre kevesebb: most már csak mutatóba kapunk egy-két szemet köretként.
 

Összességében Marika néni egy igazi kuriózum, amit mindenkinek látnia kell. Ha megéheztek és a környéken jártok, mindenképpen térejetek be hozzá, nem fogjátok megbánni!

 
Étel: 5
 
Ital: 4
 
Hely: 4
 
Összesen: 4

1 komment

Címkék: kávézó büfé hamburger


A bejegyzés trackback címe:

https://lumnitzer.blog.hu/api/trackback/id/tr911100711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rgbr 2009.05.06. 18:14:36

Hát ezt jól megszerkesztetted, Gábor, rá se ismerek a szövegemre:D Hja kérem, éljen a szerkesztői minor!
süti beállítások módosítása